Foguerons 2019

El passat 26 de gener va tornar la festa dels foguerons de Sant Antoni a la Vila de Gràcia i la Malèfica del Coll va esta present un any mes amb tabalers i cremadors Malèfics, tabalers i cremadors Escuats i en Gaudiamus.

La festa dels foguerons de Sant Antoni al barri de Gràcia és una celebració mallorquina traslladada al barri barceloní. Consisteix sobretot en unes mostres de cultura popular, tant del Principat com de Mallorca, com ara balls de capgrossos, sonades de xeremiers, castellers i colles de diables, entre més. Tot i ser una tradició importada, ha arrelat plenament al barri de Gràcia i els veïns la senten com a pròpia.El 1992 Antoni Torrens, veí de sa Pobla i Medalla d’Honor de la ciutat de Barcelona (1997), proposà de fer un fogueró com els de Mallorca a la plaça de Diamant perquè els seus fills, que estudiaven a Barcelona, poguessin gaudir de la revetlla mallorquina.

A partir d’aquell moment, any rere any s’hi van anar afegint carrers –amb fogueró propi–, s’hi van anar involucrant les colles de cultura popular del barri i la festa anà evolucionat fins a esdevenir tal com la coneixem avui.
HORARI :

19.30 h Plantada de les Colles de Cultura Popular a la Plaça de la Vila Sonada dels Xeremiers de Mallorca i la banda de flabiols i sacs de gemecs La Sacairada

20.00 h Lluïments de les colles participants

20.30 h Inici de la cercavila fins a la plaça de la Virreina
Hi participen:
Xeremiers de Mallorca, La Sacairada, Trabucaires de Gràcia, l’Àliga de Gràcia, Geganters de Gràcia, Bastoners de Gràcia, Bastoners de Barcelona, Tamborers d’Albopàs, Dimonis d’Albopàs, Malsons de la Vella, Atzeries de la Vella, La Vella de Gràcia, Drac de Gràcia, Kabum, Diabòlica de Gràcia, Escuats de la Malèfica del Coll, Malèfica del Coll, Gaudiamus Drac del Coll i Castellers de la Vila de Gràcia.

21:30 h Final de la cercavila (a Plaça Virreina), lluïments de les colles participants i interpretació del Timbgrallers

Recorregut:
Plaça de la Vila de Gràcia, carrer Penedès, carrer Puigmartí, carrer Torrijos i finalitza a la plaça de la Virreina.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *