ESCUATS DE FOC

Els Escuats de Foc de la Malèfica del Coll es van fundar l’any 2015. Feia anys que se’n parlava i finalment es va anar madurant la idea per atendre als petits de la colla que volien cremar i oferir als nens i nenes del barri la oportunitat de gaudir de la cultura del foc activament. Finalment, va ser un grup inquiet de diables que van engegar el projecte endavant.

El 27 de setembre es va fer la primera prova de foc amb els petits i petites, i va ser per la diada de la Malèfica del Coll, en el seu 30è aniversari, el dia 17 d’octubre del 2015, que es va fer el Bateig de Foc dels petits Escuats acabant la Diada amb el primer correfoc infantil del barri del Coll, on hi van participar els Malsons de la Vella i els padrins dels nostres Escuats; Les Fures de Can Baró.

Aquesta secció està formada ara per ara,  per uns 20 infants d’entre 8 i 18 anys i els seus pares i mares que  ajuden a portar el carro, a treure i posar pirotècnia, a marcar els límits en el recorregut, a portar l’estàndard i en tot el que se’ls necessita.

Durant l’any participen al Carnafoc i a les Festes Joves del barri del Coll, als Foguerons i a les Festes Majors del barri de Gràcia,  a les Festes de la Mercè de Barcelona, a més també participen en d’altres correfocs on els conviden, doncs ja han anat a Gavà i a Mallorca entre d’altres.

Els Escuats de foc porten com a vestuari una casaca com la dels grans però sense cua, perquè encara són Escuats. Aquesta és de color negre, té una cresta de colors (blanc, blau cel, groc i vermell) que recórrer l’espinada i una caputxa amb banyetes vermelles. Ho completen amb uns pantalons texans llargs, negres, amb triangles enganxats dels mateixos colors que la cresta. També porten una pantalla protectora per la cara, cascos i guants;  van molt ben protegits per poder ballar d’allò més sota les espurnes i a ritme dels seus tabalers,  doncs els encanta!!!

Per cremar utilitzen les masses fetes d’un pal de fusta on en un extrem hi ha un suport amb dues Punxes per aguantar les carrutxes. Estan dissenyades per permetre que la pirotècnia, un cop encesa no pari de girar. Per la seva lleugeresa són fàcils i controlables amb una sola mà tot i que els més petits a vegades utilitzen les dues mans.