Diada Malèfica del Coll 2022 | 10è Aniversari dels Escuats i presentació de les noves bèsties infantils

Hi ha certs dies que són especials i tenen la capacitat de marcar èpoques, anys i moments. Dies que són llargs, que són intensos i que brinden esforços, nervis, satisfaccions i somriures. Per a la Malèfica del Coll, els Escuats i el Gaudiamus, el passat dissabte 22 d’octubre va ser sens dubte un d’aquests dies.

Temps enrere havíem decidit que aprofitaríem la celebració de la nostra Diada anual, que per costum sempre cau durant la tardor, per celebrar el 10è aniversari dels Escuats de la Malèfica del Coll, que entre una cosa i l’altra eren ja una realitat, amb tabals i foc, el passat any 2012.

Però aquest any no només havia de ser especial per això, que ja és prou, sinó que feia mesos que estàvem treballant en projecte d’aquells que porten cua (més concretament, n’eren dues, les que portava aquest projecte)… Per al 10è aniversari dels Escuats, dues noves bèsties de foc infantils naixerien al barri del Coll!

Dit i fet, ens vam llevar ben d’hora per tal d’obrir un plàcid dissabte d’octubre a tota màquina al Parc de la Creueta del Coll: una gimcana pensada per grans i petits estava orientada a fer partícip el veïnat dels esforços, trencaclosques i diversions que suposa preparar i enllestir un correfoc en tots els seus aspectes, mentre una barra amb música era l’encarregada d’aclarir goles i oïdes i de fer arribar al públic els exclusius productes de mecenatge que vam crear per tal de finançar la construcció de les noves bèsties.

Els ànims a la Creueta van dur a un dinar en comunitat, amb una llarga i animada sobretaula que va amenitzar un reeixit quinto musical.

Però en l’aire ja es respirava que arribava l’hora grossa del dia: va començar a arribar més i més públic, vam poder rebre les quatre colles de diables i bestiari infantils que ens acompanyarien al Correfoc, i a partir de les 18h de la tarda va començar l’acte de presentació al públic de les noves bèsties infantils.

Aro i Loki, que destaquen per la seva clara inspiració en el Gaudiamus i per la seva forma innovadora en el món del bestiari festiu i de foc a Catalunya, van néixer per al barri en un lloc tan especial com el Parc de la Creueta del Coll, introduïdes per la lectura del conte que explica el seu naixement, i acompanyades en tot moment pels Escuats i per les bèsties que en són les padrines: Llum, Foc i Tro, els Dracs de Molins de Rei, i el Drac Jussà d’Horta, que va venir acompanyat del drac Ullals.

També hi eren els Malsons de la Vella de Gràcia i la colla infantil de les Fures de Can Baró, els padrins dels Escuats de la Malèfica del Coll, que ens van ajudar a felicitar l’aniversari als Escuats, així com una representació d’Aroloki, una antiga entitat cultural del barri que va finançar en gran part la construcció de les noves figures.

Vídeo gravat per ©Oriol Font

Amb tota aquesta gentada i tan bona companyia, a quarts de set de la tarda va començar una tabalada que va creuar el barri i que va donar pas al Correfoc, un acte que va destacar per la quantitat de cremadors, tabalers, portadors i bèsties infantils, fet que va donar un pes molt important al Correfoc i a tota la Diada com una celebració de la cultura popular feta per les més petites i petits dels nostres barris. Els cremadors adults de la Malèfica i el Gaudiamus ens vam sentir molt orgullosos de ser la poca representació adulta, tancant el Correfoc, darrere de desenes de criatures que van fer i protagonitzar la festa.

En acabar el Correfoc, un sopar per a les colles i una mica de festeta fins passada la mitjanit van acabar d’ocupar aquest dia tan especial, tan carregat i tan ple d’emocions. A la Malèfica del Coll ens en vam anar a dormir molt contents i contentes de com va anar el dia i molt agraïts cap als padrins dels Escuats i d’Aro i Loki, que van venir i participar amb unes ganes, una iniciativa i una gratitud immenses, i que en conjunt van fer que el dia es visqués encara amb més il·lusió i satisfacció per la feina feta!

Deu anys per als Escuats en són ja uns quants, i més enllà de recordar tot allò que hem après fins ara, fets com la presentació de les noves bèsties infantils fan que les perspectives de futur siguin d’allò més il·lusionants per als Escuats i per a tota la colla. Dissabte passat vam viure un dia que marcarà una època a la colla, i tenim moltes ganes de compartir-la amb tots vosaltres! Ens veiem als carrers!

Vídeo produït per ©Pepe Callejon

Galeria de fotos “DIADA DE LA MALÈFICA 2022”

Enllaços

Micromecenatge exclusiu “X aniversari Escuats de la Malèfica del Coll

Dracs Jussà i Ullals d’Horta

Els Dracs Llum, Foc i Tro de Molins de Rei

Malsons de la Vella de Gràcia

Colla infantil de les Fures de Can Baró


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *