Diada Malèfica del Coll 2019 | 20è aniversari del Gaudiamus

El passat dissabte 19 d’octubre, al barri del Coll, vam poder viure un esdeveniment d’aquells que es recorden durant anys: amb ocasió de la Diada anual de la Malèfica del Coll, i per celebrar el vintè aniversari de la nostra bèstia, el Gaudiamus, vam omplir el Park Güell de cultura popular amb un cercavila i una ballada de bestiari -i el Gaudiamus es va tornar a trobar altre cop, vint anys més tard de la primera vegada, amb el seu igual, el drac-font de l’escalinata del parc ideat per Antoni Gaudí.

El cert, però, és que la diada va ser d’allò més excepcional per a tothom. Tot i la feinada enorme que en els darrers mesos havíem fet per preparar una Diada que durés tot el dia, plena del tot d’actes emocionants, la publicació de la sentència del judici als líders independentistes el dilluns 14 d’octubre va obrir les portes a un escenari en què vam considerar necessari replantejar-nos la Diada que havíem dissenyat.

Dit i fet, des de les 10h del matí del dissabte vam omplir el mirador de Joan Sales, al Coll, amb bestiari, emocions, esmorzar i somriures per passar un matí memorable. Vam tenir el plaer de comptar amb la presència del drac Joan de Montcada i Reixac, del drac Capallà d’Horta-Carmel i del Drac de Gràcia, que ens van acompanyar en el cercavila i van fer companyia al Gaudiamus en la celebració del seu vintè aniversari.

A les 11:30h, després d’un ball al mateix mirador, les bèsties i tota la comitiva vam arrencar cap al Park Güell, per on vam recórrer llocs emblemàtics com la Casa Trias i el Pont dels Enamorats fins arribar a la Plaça de la Naturalesa, on les bèsties van plantar per a la ballada final.

A més a més, durant el recorregut, el Gaudiamus va tornar a causar impressió per l’aigua que llençava sobre la gent (si no era la pluja, bé havíem de ser nosaltres qui mulléssim el personal)!

Després de ballar en un escenari tan espectacular com és la plaça central del parc, des de la Malèfica del Coll vam llegir públicament el manifest que havíem publicat a les nostres xarxes socials respecte el context social i polític de la setmana anterior a Barcelona i a Catalunya.

Un cop donada la nota reivindicativa a l’acte, fet que ens havíem proposat amb el replantejament de la Diada dels dies anteriors, tots els membres de les colles presents a l’acte vam tornar a pujar cap al mirador de Joan Sales per gaudir d’un dinar de germanor -no sense abans passar amb el Gaudiamus per l’escalinata d’entrada al parc, per poder saludar com cal el seu igual!

Amb una sobretaula d’aquelles que hom no vol que acabin mai, plena de rialles, gratitud i de les emocions que havien omplert el matí, vam donar per finalitzada la Diada de la Malèfica del 2019. En definitiva, des de la Malèfica del Coll volem agrair profundament l’assistència i la companyia de totes aquelles colles que van compartir el dia amb nosaltres, així com les ganes i la col·laboració de totes aquelles malèfiques i malèfics que van ajudar a fer d’aquesta Diada tan especial un dia per a la memòria de la colla.

Tornarem, més i millor! Ens veiem a la propera!

Galeria de fotos “DIADA MALÈFICA DEL COLL 2019”

Salut i foc!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *