L’ESCORÇA

Criatura de la mare natura, asexuat i element cultural i religiosament neutre.  El personatge que encarna el poder de recollir i vetllar pel compliment de desitjos al temps que espanta i recicla el mal. Un ésser animat, que una vegada a l’any apareix al barri del Coll, acompanyat del Aro i el Loki (Bèsties Infantils), dels gegants i capgrossos de les diferents entitats del barri, per a endur-se tots els desitjos que se li vulguin confiar i cremar els mals de l’any.

Veniu a berenar, a escoltar la llegenda i a cridar l’Escorça, que baixarà de la muntanya. Totes l’acompanyarem amb llums i música, tot passejant pel barri fins arribar a la plaça Laguna Lanao on l’Escorça tindrà preparada una foguera per espantar tots els mals esperits de l’any i cridar els bons desitjos per al pròxim any.

Descarrega el seu conte aquí o escolta el audioconte aquí

Veniu preparats i amb les cançons (1 i 2) apreses per a que puguem donar-li força i s’emporti totes les males energies d’aquest any!

Enguany tornarà a aparèixer, el proper 17 de desembre, a les 17h al Parc de la Creueta del Coll i esteu convidats a venir i  participar a la rebuda i acollida de l’Escorça que arriba anunciant el solstici d’hivern i generosament recull tots els desitjos que la canalla vulgui demanar.

Horari:

  • 17h Xocolatada i explica contes al Parc de la Creueta del Coll.
  • 18h Arribada de l’Escorça e inici de cercavila de cultura popular pel barri. (Recorregut: Carrer Castellterçol 15 (poliesportiu) – Baixada de Sant Marià – Móra d’Ebre – Móra la Nova – Torrent del Remei – Plaça Laguna Lanao)
  • 19h Fi del cercavila a la plaça Laguna Lanao amb el ball del fanalet i el ritual de cremada dels mals de l’any!

Farem una ballada totes juntes amb les llums dels fanalets. Us convidem portar els vostres!

Recordeu que abans, entre els dies 28 de novembre i 16 de desembre, podeu deixar el vostre desig a la bústia de l’Escorça, que estarà a l‘entrada del Centre Cívic el Coll-La Bruguera.

Si voleu descarregar tot el material per compartir-ho, el teniu aquí