Bestiuari

El passat dissabte 6 d’abril va tenir lloc a Barcelona un acte que no vèiem des del 2007. El ‘Bestiuari 2019’, organitzat per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, va aplegar al barri de Sant Martí més d’una cinquantena de bèsties de la ciutat de Barcelona i d’arreu dels Països Catalans, en un dia ple d’actes i espais en què van col·laborar entitats i veïnat del barri. I el Gaudiamus va ser allà per gaudir de la festa!

Des de les 10h del matí, més d’una vintena de bèsties van ser plantades al carrer de Menorca, tocant a la Plaça de la Gàbia, mentre tenien lloc diverses activitats familiars al Parc de Sant Martí. A les 12h del migdia, un cercavila del bestiari del barri va recórrer carrers i places de l’indret i va donar música i moviment a un barri que, aquell dissabte, es movia a ritme de bestiari.

A mitja tarda, les bèsties de fora de Barcelona van arribar i van omplir el carrer de noves formes i de nous colors (i de molta, molta gent!), fins que a les 19h va començar el Correfoc del Bestiuari 2019, que va omplir de foc la Rambla de Guipúscoa amb les més de cinquanta bèsties de les més diverses formes i orígens que van assistir a l’acte. El Correfoc es va tancar amb un acte inoblidable, una ballada de lluïment amb foc de totes i cada una de les bèsties participants a la Plaça de la Gàbia – més de 30 minuts de foc constant, on cada bèstia va lluir tan bé com va saber i va donar tot l’espectacle possible.

Després de l’acte de tancament de la jornada a càrrec de l’Agrupació, amb música, llum i pirotècnia, un sopar de germanor entre les colles va posar el genial punt i final a un dia llarg i cansat, però d’aquells que val la pena viure i recordar!

Donem les gràcies a l’Agrupació del Bestiari per organitzar tan i tan bé una jornada inoblidable! Amb el Gaudiamus ens ho vam passar d’allò més bé, i repetiríem l’experiència tantes vegades com calgui!

Galeria de fotos “BESTIUARI 2019”

Ens veiem a la pròxima sortida!
Salut i foc!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *